40+ LATURI UBIKINONI ANTAA ENERGIAA

by nelkytplus

Joukko 40+ bloggaajia oli mukana testaamassa Vuoden 2014 terveystuotteeksi valittua Bio-Qinon Q10 Gold ubikinonia. Ubikinoni on elintärkeä rasvaliukoinen antioksidantti, joka suojaa kolesterolia ja rasvoja hapettumiselta.

Tuotteen valmistaja Pharma Nord on yksi Euroopan johtavia korkealuokkaisten ennaltaehkäisevään hoitoon tarkoitettujen ravintolisien ja rohdosvalmisteiden valmistajia. Tuotteen erinomaisesta laadusta kertoo se, että tuotetta on käytetty yli 90 julkaistussa tutkimuksessa. Ubikinonia tuotetaan eniten maksassa ja iän myötä sen oma tuotanto laskee. Pieniä määriä sitä saadaan ravinnosta (mm. liha, maksa, sardiinit, makrillit, pinaatti ja täysjyvätuotteet), joten lisäannostus ravintolisän muodossa on tarpeen.

Pääsimme tutustumaan Pharma Nord Oy:n Suomen toimintaan aiemmin keväällä sekä kuulemaan tarkemmin ubikinonista sekä sen tutkituista terveysvaikutuksista.

KENELLE JA KUINKA USEIN ?

Ubikinoni (Koe-entsyymi Q10) on korvaamaton aine energian tuotannossa ja sitä on jokaisessa solussa. Esimerkiksi sydämen normaaliin toimintaan tarvitaan jatkuvasti ubikinonia.

Ubikinonia suositellaan väsyneille, energian tarpeeseen, kolesterolilääkkeitä käyttäville, migreenistä kärsiville, toipilaille, aktiiviurheilijoille ja sydämen hyvinvointiin. Ubikinonin oikea annostus löytyy testaamalla ja tabletin vaikutus alkaa n. 7 tuntia ottamisesta. Tämä kannattaa pitää mielessä ja ottaa valmiste aamulla tai aamupäivän aikana, jottei se vaikuta yöuneen.

Kun huono kolesteroli on ns. geeniperintöä, voi ubikinonista olla apua. Lue Pinkit Korkokengät – blogin Maijun kertomus.

Kolesterolilääkkeitä käyttäville suositellaan

100 mg 1-2 kaps/vrk

Migreenistä kärsiville

100 mg 1-3 kaps/vrk

Sydämen hyvinvointiin

100 mg 2 kaps/vrk + 200 mcg seleeniä

Kokemuksistaan ubikinonin vaikutuksesta migreenin hoidossa kirjoittivat Rouva Sana -blogin Minna sekä Minäkö keski-ikäinen -blogin Tiia.

Energian tarpeeseen ja väsyneille sekä toipilaille

nuoremmille 30 mg 1-2 kaps/vrk

vanhemmille 100 mg 1-3 kaps/vrk

Lisääntyneestä energian tarpeesta ja kokemuksista kirjoitti Tuulanneli –blogin Tuula. Hänelle kevät oli muutosten aikaa mm. uudet työkuviot vaativat extrapaukkuja.

Kahden kuukauden testijakson perusteella ubikinonin voima tuli testattua. Vaikutukset ja annostus ovat aina yksilöllisiä ja varsin yksimielisiä olimme siitä, että testijakson aikana väsymys väheni selvästi ja jopa yöunta tarvitsi vähemmän. Tehosta kertoo myös se, että jokainen aikoo jatkaa tuotteen käyttöä myös testijakson jälkeen.

Tiesitkö muuten, että purkissa irrallaan olevien vitamiinien tai rohdosvalmisteiden vaikuttavia ainesosia haihtuu ilmaan joka kerta (hapettumisen seurauksena), kun purkin avaa. Siksi kannattaa valita yksittäispakattuja valmisteita, niin pitoisuudet pysyvät alkuperäisissä tasoissa. Lämpimästi voimme suositella Pharma Nordin Bio-Qinon Q10 valmisteita!

40+ toimitus

 

Saattaisit lukea nämäkin

Leave a Comment