Avokado-mandariinisalaatti

by Lumo lifestyle

No nyt se talvi tuli!

Tammikuun pakkasilla tekee mieli erilaisia lämmittävän täyteläisiä lohturuokia kuten vaikka cacio e pepe-papuja, mutta valon määrän hiljalleen lisääntyessä alkavat raikkaat mautkin ja värikkyys lautasella taas innostaa. 

Mandariinin makean kirpeä raikkaus ja avokadon rasvainen pehmeys täydentävät toisiaan tässä pirteän värikkäässä salaatissa, joka voi olla keveä ateria jo sellaisenaan tai esim. lohi- tai kanaruoan pari.
 

Avokado-mandariinisalaatti

5 mandariinia
2 avokadoa
0,5 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
1 rl oliiviöljyä
1 rl valkoviinietikkaa
0,5 dl pestoa
basilikanlehtiä

Pesto

1 ruukullinen basilikaa

1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen kurpitsansiemeniä
1/2 dl parmesaania tai pecorinoa
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Tee ensin pesto. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
Kuori ja lohko mandariinit. Kuori ja kuutio avokado.Levitä lautasille. Sekoita öljy ja etikka, pirskottele salaatin päälle. Lisää pesto ja paahdetut hasselpähkinät.

Kaipaatko jo raikkaita makuja lautaselle?

Saattaisit lukea nämäkin