RUOKA JA LEIVONTA

Beach house kitchen

Inspiroivaa ja elämyksellistä kokkailua merellisissä maisemissa. Rantatalossa otetaan huomioon sesongit, suositaan luomu- ja lähiruokaa sekä hyödynnetään luonnon antimia mm. kalastamalla, marjastamalla ja itse viljelemällä. Arjessa helppoa ja nopeaa – maittavuudesta ja terveellisyydestä tinkimättä. Juhlissa aistikkaan herkullisiin cocktailpaloihin ja sormiruokaan erikoistuen viinivinkkejä unohtamatta. Lautasella myös makuja maailman keittiöistä ja matkoilta, poimintoja ruokatrendien huipulta, koekokkauksia keittokirjoista, ruokaretkiä sekä ravintola-arvosteluja.

Lue lisää

Appelsiineja ja Hunajaa

Olen Jael, ruoka -ja matkabloggaaja, ja asun tällä hetkellä Tel Avivin vieressä Israelissa. Olen aiemmin asunut Yhdysvalloissa ja Venezuelassa ja kaikki asuinpaikkani ovat vaikuttaneet keittiööni. Keittiössäni ammennan vaikutteita itäisen Välimeren runsaasta tarjonnasta. Blogissa tykätään kokata erityisesti kasvisruokia, joten jos etsit kasvisruokaohjeita niin täältä niitä löytyy.

Lue lisää

Habanerokitchen

Ei se kaikista hiljaisinkaan ruokasivusto. Habanerokitchenissä on aktiivisesti laitettu ruokaa vuodesta 2013 yli 1300 reseptin voimin ja sometettu siitä kuuluvasti. Aitoa ruokaa isolla sydämella ja maku edellä, laadukkaista raaka-aineista ja erinomaisilla työvälineillä valmistettuna. Joka kotikokin ideakellari, josta löytyvät ne herkullisimmat grillaus-, liha- ja kunnon äijämeininkireseptit. Välillä käydään merten toisella puolella ihmettelemässä ja nautitaan vieraiden keittiöiden antimista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Lue lisää

Sokerivaltakunta

Olen Sanja, kolmen lapsen äiti ja innokas leipuri. Olen kotoisin Bosniasta ja usein resepteistäni löytyy tuulahduksia tuosta makumaailmasta. Makeat ja suolaiset leivonnaiset ovat lähellä sydäntäni, ja suklaa on se joka sytyttää kaikki aistini! Tule viihtymään kansainvälisen keittiööni, täältä löytyy jotain kaikille ja toivottavasti myös Sinulle!

Lue lisää

Aromipaja

Aromipajasta löydät tyylikkäät ja kekseliäät ruokareseptit viinisuosituksineen. Yllätä vieraasi kokkaamalla heille gourmet-herkkuja! Aromipajan reseptiikasta, valokuvauksesta ja keittämisestä vastaa monissa liemissä keitetty Mikko Niemi. Mikko matkustaa säännöllisesti maailmalla etsien tulevia trendejä, joita hyödynnetään laadittaessa uusia mielenkiintoisia reseptejä.

Lue lisää

Tuulikummun keittiössä

Tunnelmallisessa Tuulikummun keittiössä häärää Kaisa Sillanpää, innokas kotikokki, reseptien kehittäjä, ruokatoimittaja ja ruokakirjailija. Mottona: kaiken voi tehdä itse. Maaseudun rennossa ilmapiirissä syntyy runsaasti ideoita. Blogista löytyy kaikkea pizzauunin rakentamisohjeista lapsuudenajan ruokamuistoihin ja mausteisista makumatkoista leivinuunissa haudutettuihin pataruokiin. Tuulikummussa kauden raaka-aineet inspiroivat ja taipuvat moneen muotoon.

Lue lisää

Iloinen juustokakku

Olen Tiina, Lappeenrannasta. Keittiössäni syntyy gluteenittomia herkkuja, ajatuksella helposti ja hyvää. Ravinnon laadulla on minulle suuri merkitys. Olemme puolisoni kanssa kumpikin innokkaita ruuanlaittajia, ja uteliaina kokeilemme myös maailman makuja. Matkoilta onkin tarttunut montakin hyvää reseptiä takataskuun. Elämään iloa ja energiaa myös ruuan kautta, siinä mottoni lyhyesti.

Lue lisää

Kulinaari

Helsinkiläinen mainosmies ja kotikokki, jonka suurin intohimo on aina ollut hyvä ruoka, sen valmistaminen, syöminen ja kaikki siihen liittyvä kulttuuri ja historia. Pyrin kokoamaan blogiini niin keittiöni tähtihetkiä kuin myös niitä ei niin hohdokkaita kokemuksia. Minulle ruoka on tarinoita ja niistä koostuu myös Kulinaari-blogi kuvin ja sanoin.

Lue lisää

Kakkukioski

Olen Krisse, leivontabloggari ja kotileipuri. Kakkukioski on ihan tavallisen perheenäidin leivontablogi, jossa jauhot pöllyää. Sydäntä lähellä ovat erilaiset kakut, mutta leivon mielelläni myös suolaisia ja makeita leivonnaisia. Pidän juhlien järjestämisestä ja ystäväni ja sukulaiseni tuntevatkin minut runsaista “sen seitsemän sortin” kahvipöydän antimista erilaisilla kutsuilla ja perhejuhlissamme. Suurin haaveeni olisi saada pitää omaa kahvilaa.

Lue lisää

Saaran lautasella

Keittiöön iltaisin liimautunut kotikokkaaja. Innokkaana kokeilemassa ja kehittelemässä uusia reseptejä läheltä ja kaukaa. Totaalinen hurahdus ruoanlaittoon ja ruoan valokuvaamiseen alkoi muutama vuosi sitten. Kumpaakin osa-aluetta tässä intohimolla opetellaan, se kun pitää mielen virkeänä ja inspiroi muuten niin tavallista arkeani. Tervetuloa siis kokkailemaan kanssani! Kiva nähdä, mihin ruokamatkamme päätyvät.

Lue lisää

Tinskun keittiössä

Tinskun keittiössä kokkaillaan ruokaa rakkaudella laidasta laitaan. Perinteisestä kotiruoasta kansainvälisen keittiön makuihin pienellä twistillä ja pilke silmäkulmassa. Tinskun keittiöstä löydät myös paljon erityisruokavalioille suunniteltja reseptejä. Jos noudatat viljatonta, gluteenitonta tai hiilihydraattitietoista -ruokavaliota niin tämä on juurikin oikea osoite.

Lue lisää

Ruokapankki

Olen hyvinkääläinen kotikokki, tykkään kiertää maailmaa ja jos ei aina matkalaukun kanssa niin ainakin ruokien muodossa. Rakastan yrttejä, chiliä ja valkosipulia, ohjeistahan sen sitten näkeekin. Leipojana olen jauhosormiosastoa, mutta leipoilen kuitenkin vaikka lopputulos voi olla välillä vähän vinkurallaan, maku ratkaisee. Ruokapankin motto: Syödään meillä, välillä ehkä teillä, mitä uutta vai katetaanko pöytä? Saisinko laskun, kiitos!

Lue lisää

Pin It on Pinterest