Keski-ikäisen talven kosmetiikkasuosikit

by Lumo lifestyle

PR-näytteinä saadut tuotteet merkitty*


Talvi on tunnetusti kova iholle ja hiuksille. Onneksi on tuotteita, joilla talvisään ja kuivan sisäilman rasittamaa ihoa voi auttaa kestämään talven rasituksia paremmin.


Lumo Lifestyle


Olen “aina” ollut ihotyypiltäni normaali-rasvoittuva eli T-alue on ollut rasvoittuvampi kuin muu kasvojen iho. Keski-iän edetessä iho on kuitenkin muuttunut rasvoittuvasta normaaliksi ja talvella vähän paikoitellen kuivaksikin. Hoitorutiineja kannattaakin ajoittain päivittää ihon tarpeiden mukaan, eikä vain ajatella, että ihotyyppi pysyy ikuisesti samana tai ihon tarpeiden pysyvän samanlaisina kaikkina vuodenaikoina. 


Guinot Age logic

Guinotin ylellinen Age logic-kosteusvoide* on ollut täydellinen päiväkäytössä kuivina talvikuukausina. 

Guinotin Crème Age Logic* on elävöittävä, solujen vanhenemista hidastava hoitovoide sekä aamu- että yövoiteeksi. Vaikka voide näyttää purkissa aika paksulta, koostumus on kevyt ja iholla ylellisen tuntuinen. Voide toimii hyvin meikin alle, voide imeytyy ja meikki levittyy hyvin. Voide suojaa ryppyjä, juonteita ja ihon veltostumista vastaan palauttaen ihon luontaista kirkkautta ja elinvoimaa.

Korres Hydra Biome

Korresin Hydra Biome -jugurttinaamio sisältää kreikkalaista jugurttia, se on edelleen yksi suosikkejani. Ensimmäisen sain PR-näytteenä ja olen itse otanut tuotetta lisää. Etenkin jääkaapikylmänä naamio on todella ihoa raikastava ja pehmentävä.

Lavera luonnonkosmetiikka Re-Energizing Sleeping Cream
Laveran Re-Energizing Sleeping Cream* on tavallisen yövoiteen tapaan käytettävä  hoitava ja uudistava, täyteläinen yövoiteen ja naamion yhdistelmä, sen luvataan kosteuttavan ihoa tehokkaasti yön aikana. Monivaikutteinen voide sisältää pehmentäviä kasviöljyjä ja kosteuttavaa hyaluronihappoa. Voide on kehitetty elvyttämään ja sileyttämään väsymyksen merkkejä vastaan, aamulla iho tuntuu elinvoimaiselta ja kimmoisalta. Tuoksu on miellyttävällä tavalla aavistuksen karkkimainen ja koostumus ihanan pehmeä.

Lavera Two-Phase Intensive Firming TreatmentAmpullit ovat tekemässä paluuta, viimeksi muistan niiden olleen hittituotteita 90-luvulla. Pikkujoulumeikin alle laitettiin ampulli ja hehkuttiin koko ilta!

Etenkin kuuriluontoisesti käytettäviä ampullipakkauksia olen nähnyt jo useammallakin kosmetiikkamerkillä ja testannut kahden valmistajan ampulleja.

Lavera Two-Phase Intensive Firming Treatment *-kollageenintuotantoa buustaavat tehoampullit ravistellaan ennen käyttöä, jotta kaksifaasinen eli kahta eri koostumusta oleva ampullin “eliksiiri” sekoittuu. Lavera Firming Treatment*-ampullien luvataan tekevän ihosta sileämmän ja silkkisen pehmeän.

NaTrue-sertifioidut ja vegaaniset ampullit tulevat 7 x 1 ml lasiampullin laatikossa. Laveran tuotteet ovat NaTrue-sertifioitua luonnonkosmetiikkaaKiinteyttävää tehohoitoa suositellaan käytettäväksi kerran viikossa ylläpitävänä hoitona tai viikon mittaisena tehohoitona (yksi ampulli/päivä). Parhaimman tuloksen saamiseksi tehohoito tulisi levittää puhtaalle iholle ennen seerumia. Näitä olen käyttänyt nyt öisin Re-Energizing Sleeping Creamin* kanssa.


Nivea ampullitToinen edullinen vaihtoehto ampullien kokeiluun on vanha tuttu Nivea, jonka Hyaluron Cellular Filler Elasticity Reshape* – seerumiampulleja saa ostaa marketeista.

Kaksifaasiset ampullit myydään seitsemän ampullit pakkauksissa ja käytetään myös kuuriluontoisesti viikon ajan. 


Yhden ampullin jälkeen iho luvataan olevan näkyvästi vahvistunut ja rypyt ovat madaltuneet. Seitsemän ampullin jälkeen kasvojenpiirteet ovat korostuneet, iho tuntuu kiinteämmältä, virkistyneeltä ja joustavammalta.Oriflame Giordani Defying FoundationOlen ollut työpaikalla jatkuvasti ja vaikken edes kohtaa ihmisiä paljoakaan ja heidätkin tietysti maski kasvoilla, olen päivittäin laittanut kevyen meikin. 

Meikkivoidesuosikkejani ovat olleet pitkään Lumenen Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum sekä By Railin Pro Glow Perfecting Foundation. Kärkikolmikkoon on kiilannut viime aikoina käyttämäni Oriflamen Giordani Defying Foundation*, joka heleyttävä ja tasoittaa värivirheet. Meikkivoide ei ole liian peittävä ja paksu, vaan tuloksena on kauniin kuultava ja maski kin alla pysyvä meikki, joka ei jää huokosiin tai juonteisiin. Tämäkään ei ehkä olisi päätynyt meikkipussiini jollen olisi päässyt testaamaan, mutta pullon loputtua taidan ostaa tätä lisääkin, kevääksi ehkä astetta tummempana. 
Diego Dalla Palman Full Face Palette -meikkipaletti on ollut näppärä arkiaamujen all in one-paketti. Sillä saa tehtyä kätevästi helpon päivämeikin; yhdellä paletilla saa tehtyä niin varjostukset kuin korostukset, punattua posket ja tehtyä silmämeikin.

Eau de Cartier

Vaihtelen tuoksuja päivittäin fiiliksen mukaan. Olen aina pitänyt ja ihollenikin on parhaiten sopineet joko sitruksisen raikkaat tai vähän karkkisen makeat tuoksut. Pelkästään kukkaiset jäävät ihollani jotenkin lattean mitäänsanomattomiksi ja mausteiset muuttuvat tympeiksi. Tällä on jotain tekemistä ihon pH-arvon kanssa. 

Viime aikoina olen ihastunut keveän yrttisiin tuoksuihin. Jimmy Boydin Spring Rain on ollut yksi talven suosikeista. Tuoksussa on metsän yrttejä, rosmariinia ja kieloa – pullossa on lisäksi villimuratin lehti.  Tammikuun alennusmyynneistä löysin 50 ml pullon Eau de Cartieria pitkälti alle kolmellakympillä. Raikkaassa unisex-tuoksussa on mm. rakastamaani yuzuhedelmää, korianteria, bergamottia, orvokkia ja seetripuuta.

Pian talven selkä taittuu, onhan kohta jo maaliskuu, ensimmäinen kevätkuukausista.  Keväällä täytyy katsastaa ihon tarpeiden mukaan tuotteet taas uusiksi. Suojakertoimia ainakin tarvitaan. 

Oletko löytänyt talven aikana uusia kosmetiikkasuosikkeja? 

Saattaisit lukea nämäkin