Lumi-inferno peitti kaiken valkoisella vaipallaan

by Marjon matkassa

 

Lunta tulvillaan on kohta ainakin koko Uusimaa ja lisää on luvattu taivaan täydeltä vielä huomisellekin. Kun hipsimme aamun pimeydessä lenkille Minnien kanssa ei kävelyteitä tai talomme piha-aluetta oltu edes vielä aurattu. Kyllähän minä pitkillä jaloillani pärjäsin hangessa mutta pienen – vaikkakin tosin aika pitkäsäärisen – jackrussellin oli vähän vaikeampi tarpoa lumessa eteenpäin vaikka yllä oli harmaa Mickey villapaita. Normaalisti kävelemme aamulla reilut 1800 askelta mutta tänään 400 oli riittävästi karvakaverille. Asiat ehdittiin hoitaa ja kotiin kiireen vilkkaa. 

Poliisi kehotti pysymään kotosalla mutta jouduin puolenpäivän jälkeen käymään pikaisesti omalla autollani Meilahdessa ja täytyy kyllä sanoa, että sillä matkalla näki kaikennäköistä. Bussi tienpientareella hätävilkut päällä, kuorma-auto juuttuneena lumiseen mäkeen ja yksi todella läheltä piti peräänajo tilannekin osui matkan varrelle. Itse onnistui pääsemään perille onneksi ihan mallikkaasti. Palkitsin itseni kotona kuumalla kaakaolla vaahtokarkkien ja karkkikepin kera. Sain nimittäin uuden auton 29.joulukuuta ja ensimmäistä kertaa ajan nyt automaattivaihteella. Aluksi oli kyllä pientä totuttelua mutta nyt sujuu jo ihan mallikkaasti. Vasen jalkani on oppinut pysymään täysin liimattuna lattiaan 😀

Kun kaivoin autoa lumivaipan alta havaitsi kyllä selkeästi mistä päin oli tuullut. Pohjoistuuli oli kinostanut lumet auton vasempaan kylkeen ja oikeanpuoliset ikkunat olivat täysin lumettomat. Onneksi parvekkeemme on etelään joten siellä ei ainakaan nyt vielä ole hurjasti lunta. Muistan kuinka edellisen kerran kirjoittelin lumesta 2016 postauksessa “Lumi on syönyt kaiken” tuskaillen parvekkeen lumimäärää. Toisaalta viime talvena emme saaneet lunta tänne etelään lainkaan ja tammikuussa kirjoittelin blogiin pettyneenä “Onkohan talvi peruttu tänä vuonna”. Vaikka ihan tämän päivän ja tulevan huomisen kaltaisia lumi-inferno en kaipaakaan niin kyllä neljä vuodenaikaa kuuluvat meidän leveysasteille. 

Huomenna on Nuutinpäivä eli meidän virallinen joulun lopetus. Ehdinkö kuitenkaan työpäivän jälkeen purkaa joulua pois vai saako se muutaman päivän jatkoajan jää nähtäväksi. Parvekkeen “joulukuusen virkaa” hoitava pajukartio on kohta aivan lumen peittämä joten pitää ainakin siitä poistaa koristeet. Kun jouluvalotkin riisutaan parvekkeelta tulee ikävän pimeää mutta katsotaan nyt jos ne olisivat vielä viikon verran. Amaryllikset puskevat uusia nuppuja joten kohta taas kukkii sekä valkoinen että punainen lempijoulukukkani. Väliaikatietoa huonekuusen osalta – on edelleen hengissä ja voi hyvin! 

Kohta pitääkin sitten kaivaa koiralenkeille toppahousut jalkaan sillä lumisateiden jälkeen luvataan paukkuvia pakkasia. Icebugit olenkin jo ottanut käytöön etten tule turhia pyllähdyksiä koiran kanssa liikkuessa. Kovien paukkupakkasten ystävä en ole mutta pieni pakkanen on ihan kiva juttu. Olisi kiva taas päästä tekemään “jääkakkuja” parvekkeelle kuten tuossa kuvassa yllä. Kakkuvuoat esille keittiön kaapeista ja “jo parhaat päivät nähneitä” tulppaaneja tai muita kukkia, jotka upotetaan veteen ja parin tunnin kuluttua kumotaan kakut. Hauskaa puuhaa ja näin voidaan leikkokukkien elämää jatkaa “jään sisällä”. Näin jo kaupassa ensimmäiset tulppaanit mutta ensin nautin nyt joulukukat loppuun ja sitten starttaan tulppaanikauden.

Lumista keskiviikkoa kaikille ja olkaa varovaisia kun liikutte liikenteessä! 

Saattaisit lukea nämäkin